Choď na obsah Choď na menu

Arsenal beleefde de paniek in de tweede helft

Mikel Arteta had zondag reden om zowel de VAR te vervloeken als toe te juichen, omdat de technologie centraal bleek te staan ​​in een dramatische, controversiële middag in Leeds, waar de uitstekende Bukayo Saka het enige doelpunt maakte om ervoor te zorgen dat Arsenal aan de top van de Premier League bleef.

Arsenal voetbalshirts kwam door een aantal angsten in de tweede helft om zondag een waardevolle drie punten te claimen tegen Leeds United. Nu de Gunners weer een overwinning behalen en Manchester City verliest bij Liverpool, staat de ploeg van Mikel Arteta vier punten voorsprong op de top van de Premier League-tabel.

Hoe dan ook, de vier punten voorsprong van de Gunners op de kop van de Premier League kan niet worden genegeerd. Arsenal goedkope voetbalshirts opende die kloof met hun gruizige 1-0 overwinning op Leeds United, en uren later slaagde City er niet in om terug te keren naar binnen een punt van de Gunners toen ze hun eerste nederlaag van het seizoen leden door toedoen van Liverpool.

Leeds won twee penalty's in de wedstrijd: Patrick Bamford in goedkope voetbalshirts miste de eerste en de tweede penalty, die in blessuretijd werd toegekend, werd ongedaan gemaakt door video-assistentscheidsrechter (VAR).

Het wegnemen van de penalty was ongetwijfeld de juiste beslissing. De overtreding van Bamford viel eerst. Er is ruimte voor discussie over de vraag of de rode kaart had moeten blijven staan.

Het was een rommelige, strijdlustige wedstrijd, en dat is precies hoe Leeds goedkope voetbalshirts hun games wil laten verlopen. Ze profiteerden van de vermoeide benen van Arsenal, veroorzaakten in de tweede helft echte problemen met hun druk en zullen het gevoel hebben dat ze meer dan genoeg hebben gedaan om een ​​resultaat te behalen.

Arsenal heeft nu negen van de eerste tien competitieduels van de club gewonnen om zijn positie aan de kop van de ranglijst te verlengen. Door de nederlaag blijft Leeds 15e, maar slechts een punt verwijderd van de degradatiezone.