Choď na obsah Choď na menu

Engeland versloeg Senegal met 3-0 en bereikte de kwartfinales

Engeland heeft Senegal met 3-0 verslagen en neemt het nu op tegen regerend kampioen Frankrijk in de kwartfinales van het WK 2022.

Jordan Henderson in goedkope voetbalshirts opende de score voor Engeland. Harry Kane kreeg de tweede - en is nu slechts één doelpunt verwijderd van het evenaren van het record van Wayne Rooney in Engeland - terwijl Bukayo Saka de derde scoorde.

Het was een trage start van de Three Lions, maar twee snelle doelpunten van Jordan Henderson en Harry Kane in goedkope voetbalshirts aan het einde van de eerste helft zorgden voor een briljante prestatie en gaven de mannen van Gareth Southgate de volledige controle over de wedstrijd.

Kane in Engeland shirt wk 2022 scoorde voor de 52e keer voor zijn land om binnen een van Wayne Rooney's Engeland-records te komen. Hij haalde ook Gary Lineker in als topscorer van zijn land in grote toernooien met 11 doelpunten.

Omdat Raheem Sterling om persoonlijke redenen niet beschikbaar was voor selectie, haalde Engeland de jonge vleugelspeler Saka binnen met een goedkope voetbalshirts in hun spelende XI, wat zijn vruchten afwierp. Engeland begon briljant met behoud van balbezit en balcontrole gedurende het grootste deel van de eerste twintig minuten.

De slotfasen brachten het soort ontmoeting dat fans van het team verheugt die comfortabel winnen, maar neutrale spelers die op drama hopen teleurstelt.

"We hebben mensen die scoren vanuit alle verschillende posities en dat is erg belangrijk als je doorgaat naar de latere fase van het toernooi", voegde Kane eraan toe.

Nu de hoofdspits van het team opnieuw scoorde, nadat hij al drie assists had gegeven in de groepsfase, lijkt de bewering van Rice deze week dat tegenstanders Engeland moeten gaan vrezen allerminst arrogant.